Bespaar op de energierekening door te verduurzamen

Verduurzamen
Online delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Dirk Huijbregts

Dirk Huijbregts

Schrijver van de blog

Inhoudsopgave

Het verduurzamen van je woning is een goede manier om te besparen op je energierekening. Iedere maand zijn we een flink bedrag kwijt aan de energierekening. Toch zijn er veel manieren om dit bedrag naar beneden te krijgen. Het verduurzamen van je huis kan daar een grote rol in spelen. In dit artikel laten we zien hoe je jouw huis het slimst kan verduurzamen.

Verduurzaam je woning

Het verduurzamen van je woning kan op verschillende manieren. Veel mensen verwachten dat verduurzamen gelijk een behoorlijke investering met zich meebrengt. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Bovendien levert het op de middellange termijn vaak een mooi rendement op. We zetten zowel de goedkope als de wat duurdere verduurzaam mogelijkheden op een rijtje.

Isoleren

Isoleren is een goedkope maar zeer effectieve manier om te besparen op je energierekening. Je hoeft niet in één keer alles te isoleren. Het is verstandig om eerst de onderdelen van je huis te isoleren waar je het meeste energie verliest. Denk hierbij aan het isoleren van spouwmuren en het isoleren van het dak. Het isoleren van een muur is relatief goedkoop en kan tot wel €200,- per jaar besparen. Deze investering is dus vrij snel terug te verdienen.

Het isoleren van een dak daarentegen is al een wat duurdere investering. Dit kan al snel tussen de €4000,- en €4500,- kosten. Toch kan het zeker de moeite waard zijn. Bij een niet geïsoleerd dak gaat bijna 30% van de warmte verloren. Met een goed geïsoleerd dak kan je ongeveer €600,- per jaar besparen.

Zonnepanelen

Je kunt je woning ook verduurzamen door middel van zonnepanelen. Dit is een goede manier om je huis te verduurzamen. Toch zitten hier wel een paar haken en ogen aan. Het verschilt per huis hoeveel zonnepanelen voor je kunnen opleveren. Factoren waar je rekening mee moet houden zijn:

  • De grootte van het dak. Zonnepanelen worden vaak pas rendabel als je er meer dan 5 hebt liggen.
  • Staat er veel schaduw op je dak? Ook dan zijn zonnepanelen misschien niet een verstandig idee. Je wekt nog steeds energie op, maar aanzienlijk minder dan een zelfde dak wat wel volledig in de zon staat.
  • Ligging van het dak. In een ideale scenario ligt je dat tussen het oosten en het westen in zuidelijke richting. Een dak op het zuiden levert vaak het meeste op.
besparen door verduurzaming

Warmtepomp

Met een warmtepomp kun je ook goed besparen op je energierekening. In een goed geïsoleerd huis kan een warmtepomp een hele goede verduurzaming van je woning zijn. Een luchtwarmtepomp gebruik de buitenluchten om je huis en je water te verwarmen. In een goed geïsoleerd huis levert deze investering dus nog meer op. Een warmtepomp laten plaatsen kan al vanaf € 4000,-.

Vraag een energielabel aan

Heb jij duurzame investeringen in je huis doorgevoerd? Vraag dan een energielabel aan voor je woning. Dit kan bij Huijbregts Vastgoedadvies al tegen een voordelige prijs. Onze experts helpen u graag verder. Heb je nog vragen over het verduurzamen van jouw woning? Of over het aanvragen van een energielabel? Stuur dan jouw vraag naar label@hv-advies.nl of maak gebruik van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Daarnaast kunt u ons telefonische bereiken via 085 401 1612.

Meest recente artikelen

Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Hoe kan je jouw woning zelf verduurzamen? Wij geven je 4 praktische tips.