Energielabel voor woningen

Energielabels voor woningen

Vanaf 1 januari 2021 heeft u een energieadviseur nodig voor de aanvraag van een energielabel voor  uw woning. De deskundige adviseurs van Huijbregts Vastgoedadvies zijn gecertificeerd voor het opstellen van energielabels en staan dus graag voor u klaar als u een energielabel wilt aanvragen. Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag. Flexibiliteit en snelheid van handelen zijn twee van de voornaamste troeven van Huijbregts Vastgoedadvies – zowel bij grote als kleine opdrachten.

Zo gaan wij te werk

Op basis van de gegevens stellen wij het energielabel voor uw woning op. Dit energielabel wordt uitgedrukt in de letters A t/m G, waarbij A het meest energiezuinige label is. Wilt u het energielabel van uw woning verbeteren? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Lees daarnaast ook deze tips over het verbeteren van uw energielabel.

energielabel voor woningen

Energielabel aanvragen voor woningen

Bij Huijbregts Vastgoedadvies bent u verzekerd van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. De kosten van het aanvragen van een energielabel voor woningen starten al vanaf € 220,-. Deze prijs is afhankelijk van het type woning. Wij berekenen de prijs voor uw woning graag in een geheel vrijblijvende offerte. Zodra wij een akkoord hebben ontvangen, komen wij zo snel mogelijk bij u langs om alle kenmerken van uw woning vast te stellen. Op deze manier weet u snel waar u aan toe bent en kunt u uw woning direct te koop of te huur aanbieden.

Type woningConsumentenprijs incl. BTWConsumentenprijs excl. BTW
Appartement€ 220,00€ 181,82
Tussenwoning€ 240,00€ 198,35
Hoekwoning€ 260,00€ 214,88
2-onder-1 kap woning€ 290,00€ 239,67
Vrijstaande woning€ 350,00€ 289,26
Spoedopslag€ 50,00€ 41,32
Bouwkundige keuring€ 375,00€ 309,92

Wilt u via Huijbregts Vastgoedadvies een energielabel aanvragen voor uw woning? Wij helpen u graag verder. Maak vrijblijvend gebruik van onderstaand formulier en ontvang uw offerte binnen 5 minuten. U kunt uiteraard ook uw verzoek mailen naar label@hv-advies.nl. Wij zijn daarnaast ook telefonisch bereikbaar op 085 401 1612. Wij sturen u zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte toe vanuit Huijbregts Labeladvies, onderdeel van Huijbregts Vastgoedadvies.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Binnen 5 minuten een geheel vrijblijvende offerte op maat ontvangen? Dat kan bij Huijbregts Vastgoedadvies!

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

FAQ energielabels

Wat is een energielabel?

Met een energielabel kan men in één oogopslag zien hoe energiezuinig uw woning of bedrijfspand is. Sinds 2021 is het verplicht om het energielabel te laten opstellen door een gecertificeerde energieadviseur. Deze controleert het pand op verschillende aspecten en maakt op basis hiervan een definitief energielabel. Het energielabel wordt aangeduid met de letters A t/m G, waarbij A het meest energiezuinig en G het minst energiezuinig is. Als eigenaar bent u verplicht om het energielabel van uw woning beschikbaar te stellen aan de koper of huurder.

Wanneer vraag je een energielabel aan?

Een energielabel wordt meestal aangevraagd als u uw woning of bedrijfspand wilt verkopen of verhuren. In beide gevallen is het verplicht om te beschikken over een geldig energielabel. Deze dient u in uw bezit te hebben voordat de overdracht plaatsvindt. Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf het moment van ontvangst.

Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

Om uw definitieve energielabel vast te stellen, zal één van onze deskundige energieadviseurs bij u langskomen om onder andere de isolatie van de woning te controleren, maar ook de verwarming, koeling en ventilatie worden meegenomen bij het vaststellen van het energielabel. Op basis van deze controle zal een rapport worden opgesteld waaruit het definitieve energielabel voortvloeit. Eventuele verbeterpunten om uw energielabel te verbeteren worden ook verwerkt in het rapport.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

U kunt eenvoudig een energielabel aanvragen via HV Advies door gebruik te maken van ons contactformulier of door te bellen naar 085-401 1612. Op basis van uw gegevens zullen wij vervolgens een offerte op maat voor u opmaken. Zodra u een akkoord geeft op de offerte, zullen wij een afspraak voor de inspectie met u inplannen. Binnen 10 dagen ontvangt u het definitieve energielabel voor uw woning.

Is een energielabel verplicht?

Ja, sinds 2021 is het verplicht om een geldig energielabel voor uw woning te hebben. Een energielabel is 10 jaar geldig. Via https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/ kunt u controleren hoe lang uw energielabel nog geldig is. 

Wat kost het aanvragen van een energielabel in 2022?

De kosten van het aanvragen van een energielabel is afhankelijk van het type woning en de oppervlakte van de woning. Ook kunnen de tarieven van energieadviseurs uiteenlopen. Bij HV Advies kunt u al een energielabel aanvragen vanaf € 220,-. Wilt u weten hoeveel het aanvragen van een energielabel voor uw woning zou kosten? Vul dan het formulier in. Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor u op.

Kan een makelaar een energielabel aanvragen?

Ja, een makelaar kan u helpen bij de aanvraag van een energielabel. Wij werken samen met veel makelaars in de regio en worden dus ook vaak benaderd voor het opstellen van energielabel. Het is echter niet verplicht om een energielabel via de makelaar aan te vragen. U kunt dit ook gewoon zelf regelen.

Hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

In het energierapport dat u bij uw definitieve energielabel ontvangt, zullen wij ook de mogelijke verbeterpunten van uw woning verwerken. Op deze manier weet u precies wat u kunt doen om uw energielabel te verbeteren.

Onze opdrachtgevers

Onze projecten

Huijbregts Vastgoedadvies is een onafhankelijk bedrijf dat u volledig ontzorgt als het gaat om uw vastgoeddossier.

Kijk ook eens op:

× Heb je een vraag?