Duurzaam MJOP

Naast het opstellen van een energielabel heeft u de mogelijkheid om een uitgebreide rapportage van uw woning te laten maken met hierin een overzicht van energiebesparende maatregelen, de kosten en de besparingen die dit met zich mee brengt. Een maatwerkadvies geeft u meer informatie dan een energielabel.

Wat is een maatwerkadvies?

Het maatwerkadvies omvat maatregelen die u kunt uitvoeren om uw woning te verbeteren, terwijl het energielabel aangeeft hoe energiezuinig uw woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. De geadviseerde energiebesparingsmaatregelen in het maatwerkadvies zijn uitgebreider en nauwkeuriger dan bij het energielabel.  .

Wat zijn de voordelen van een maatwerkadvies?

  • De kosten en opbrengsten van uw energiebesparingsmaatregelen worden voor u of de potentiële koper overzichtelijk gemaakt.
  • Het maatwerkadvies laat u of de potentiële koper zien met hoe weinig energie uw woning op de lange termijn toe kan. 
  • Een maatwerkadviesrapport energiebesparing geeft u  meer inzicht in de maatregelen die u kunt nemen om de energieprestatie van uw woning of gebouw te verbeteren. Het geeft onder meer inzicht in de huidige energieprestatie van een gebouw, de mogelijke energiebesparende maatregelen en de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen. Bovendien geeft het inzicht in de CO2-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen en is het een basis voor de erkende maatregelen voor gebouwen (in het kader van de Wet milieubeheer). Bij een maatwerkadvies wordt de besparing toegespitst hoe u uw gebouw (woning OF kantoor) gebruikt en waar het staat, in plaats van met een gemiddeld gebruik. 
  • Het maatwerkadvies wordt vaak gebruikt voor een aanvraag van een lening met een gunstige rente (verduurzamingsleningen of groene hypotheken) of voor het aanvragen van subsidies, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA)

Wij zijn volledig gecertificeerd voor het opstellen van Maatwerkadviezen. Klik hier voor het aanvragen van een maatwerkadvies. 

Wat is het nut en de noodzaak van een maatwerkadviesrapport?

Een maatwerkadviesrapport energiebesparing geeft je klant meer inzicht in de maatregelen die ze kunnen nemen om de energieprestatie van een woning of gebouw te verbeteren. Het geeft onder meer inzicht in de huidige energieprestatie van een gebouw, de mogelijke energiebesparende maatregelen en de kosten, baten en terugverdientijden van deze maatregelen. Bovendien geeft het inzicht in de CO2-reductie door het uitvoeren van besparingsmaatregelen en is het een basis voor de erkende maatregelen voor gebouwen (in het kader van de Wet milieubeheer). Bij maatwerkadvies wordt de besparing toegespitst hoe de klant zijn gebouw (woning OF kantoor) gebruikt en waar het staat, in plaats van met een gemiddeld gebruik. En niet met een gemiddeld gebruik en default plaats.

Het maatwerkadvies wordt vaak gebruikt voor een aanvraag van een lening met een gunstige rente (verduurzamingsleningen of groene hypotheken) of voor het aanvragen van subsidies, zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA)

Wil je klant nu subsidie aanvragen en wordt hiervoor een maatwerkadviesrapport gevraagd, dan kun je deze maken via de oude rekenmethodiek. Heb je een EPA-licentie, dan kun je deze nog steeds gebruiken. Verderop in dit artikel lees je hoe je dit kunt doen.

Klaar om over te gaan?

onze tevreden klanten

Projecten

Op deze locaties hebben we gewerkt

VESTIA – 10.000 Energielabels & 15.000 NEN2580 metingen in 6 maanden!
Inspectie NEN2767 – 84 objecten Gemeente Bergen op Zoom
Inspectie NEN2767 – 165 objecten Gemeente Den Haag

Start met het aanvragen van een offerte