Energielabel voor recreatiewoningen

Wilt u uw recreatiewoning verkopen of verhuren? Dan is het belangrijk dat u in het bezit bent van een energielabel voor uw recreatiewoning.
verduurzamingsadvies

Snel en goed geregeld

Vanaf dit jaar zal er actief gecontroleerd worden of u in het bezit bent van een geldig energielabel voor uw recreatiewoning. Heeft u dus nog geen energielabel, maar verhuurt u uw vakantiewoning wel? Maak dan snel een afspraak. Onze inspecteurs komen snel bij u langs en stellen het energielabel indien gewenst dezelfde week nog voor u op. Zo is alles snel en goed geregeld.

Is het energielabel lager dan u had verwacht en wilt u kijken of u deze kunt verbeteren? Wij denken graag met u mee en geven een advies op maat over de verduurzamingsmogelijkheden die u het snelste meer rendement zullen opleveren.
energielabel recreatiewoning

Wat u moet weten

Eigen adres en postcode?
Heeft uw recreatiewoning een eigen adres en postcode? Kijk dan op zoekmijnenergielabel.nl of er al een geldig energielabel is.
Op een vakantiepark
Heeft u geen eigen adres en postcode omdat uw recreatiewoning op een vakantiepark staat? Dan kunt u op ep-online zoeken op de postcode van het vakantiepark. Lukt het toch niet? Wij helpen u graag.
Snel geregeld
Heeft u nog geen energielabel? Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan en ontvang deze binnen 5 minuten.
Foto aanbellen

Meer over deze dienst

Is een energielabel voor recreatiewoningen verplicht?

De meeste recreatiewoningen in Nederland hebben momenteel geen energielabel. Wanneer u uw woning echter verhuurt, bent u verplicht om de energielabelklasse in al uw advertenties te vermelden. Dit geldt ook voor publicaties op sociale media. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes. Hier zal vanaf 2024 strenger op gecontroleerd worden door de overheid. Indien uw recreatiewoning nog geen energielabel heeft en u overweegt deze te verhuren of te verkopen, raden wij u aan om een afspraak te maken met een gecertificeerde energieadviseur van Huijbregts Vastgoedadvies. Wij kunnen het verplichte energielabel voor uw recreatiewoning vaststellen. Dit brengt meteen in kaart hoe energiezuinig uw recreatiewoning is.

Verduurzamingsadvies

Onze werkwijze in 4 stappen

Stappen die we nemen om uw recreatiewoning te voorzien van een energielabel

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw pand is. Hierin worden globale verbeterpunten aangegeven en ontvangt u advies op maat. 

Stap 1
Inventariseren
Wij komen bij u langs om alle kenmerken van uw woning vast te stellen.
Stap 2
Inspectie
30 à 60 min. (afhankelijk van de grootte van de woning en de zichtbaarheid van de kenmerken).
Stap 3
Rapportage
U ontvangt een uitgebreide rapportage waarop het energielabel is gebaseerd.
Stap 4
Geldigheid
Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

Onze klanten

Wij zijn verheugd om te werken met enkele van de meest toonaangevende organisaties in verschillende sectoren. Onze klanten en partners, waaronder Maas Jacobs, Duwo en Vestia, motiveren ons om de best mogelijke oplossingen te bieden en hun doelen te realiseren. We zijn trots op onze samenwerkingen en kijken ernaar uit om verder te bouwen aan succesvolle relaties.
freestone
center parcs
duwo
maas jacobs
thuisvester
vestia
Vraag een energielabel voor uw recreatiewoning aan
De scherpste prijs voor uw energielabel
U ontvangt direct een offerte voor uw recreatiewoning
huijbregts vastgoedadvies

Snel en deskundig

Wij hebben uitgebreide kennis van de regelgeving en technieken op het gebied van energieprestaties, en kunnen zo op de juiste manier het energielabel samenstellen. Hiermee garanderen wij niet alleen snelheid, maar ook deskundigheid. Als het om energielabels gaat, bent u bij ons aan het juiste adres.

Teamfoto van HV Advies