Energielabel C verplicht voor bedrijven

Energielabel c verplicht voor bedrijven
Online delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Dirk Huijbregts

Dirk Huijbregts

Schrijver van de blog

Inhoudsopgave

Energielabel C verplicht voor bedrijven?

Voor ieder kantoor- en bedrijfsgebouw vanaf 100 vierkante meter is per 1 januari 2023 het energielabel C verplicht. Dit label geeft aan hoe duurzaam en energiezuinig een pand is. De betreffende maatregel is opgesteld door de rijksoverheid en is een volgende stap richting een energie neutrale omgeving in Nederland. Heeft je bedrijfspand op 1 januari 2023 geen energielabel C? Dan riskeer je een boete van maximaal € 81.000,- of moet je het pand sluiten!

Hoe krijg ik energielabel C?

Hoe kun je ervoor zorgen dat je het energielabel C krijgt? Daar zijn diverse manieren voor. Daarbij kun je denken aan een betere isolatie of de overstap op groene energie. Hieronder een voorbeeld van maatregelen die je kunt treffen.

  • Zelf stroom opwekken middels zonnepanelen;
  • Betere isolatie van dak, gevel, spouwmuur en vloeren;
  • Beter isolerende beglazing plaatsen;
  • Vervang je verlichting door led-verlichting;
  • Het energieverbruik verlagen met een warmtepomp of warmte terugwin systeem

Energielabel aanvragen?

Al vanaf €220,- een energielabel voor uw bedrijfspand.

Voldoet jouw bedrijfsgebouw al aan de eisen?

Volgens cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voldoet ruim 60% van alle kantoren/bedrijfspanden nog niet aan de gestelde eisen. Bovendien is er voor de helft van deze bedrijfsruimtes nog geen energielabel geregistreerd. In dat opzicht stelt de RVO dat de verduurzaming van kantoren en bedrijven momenteel te langzaam gaat om de gestelde doelen in 2023 te kunnen halen. Werk aan de winkel dus! Zorg ervoor dat jouw bedrijfspand aan de gestelde eisen voldoet en zo spoedig mogelijk energielabel c ontvangt. Zo kunnen alle werkzaamheden gewoon blijven doorgaan vanaf 1 januari 2023.

De diverse energielabels lopen uiteen van A (zeer laag energieverbruik) tot aan energielabel G (zeer hoog energieverbruik). Heeft het bedrijfspand of kantoorpand momenteel Energielabel D, maar zijn er al wel energiebesparende maatregelen genomen? Dan bestaat de mogelijkheid dat er nog niet eerder een maatwerk energielabel voor het pand is opgesteld.

Subsidie ontvangen?

Al gehoord van de Energie-Investeringsaftrek (EIA)? Hiervoor heeft de Nederlandse overheid dit jaar een totaalbedrag van €149 miljoen gereserveerd. Als bedrijf of vereniging kun je fiscale aftrek krijgen bij investeringen die een aanzienlijke energiebesparing opleveren. 

Huijbregts Vastgoedadvies

Bij Huijbregts Vastgoedadvies zijn we volledig gecertificeerd voor het opstellen van energielabels voor bedrijfspanden. Met ons team van 20 collega’s kunnen we snel schakelen. Doorgaans heeft u binnen 15 dagen na opname uw energielabel. Mocht uw kantoor nog niet voldoen aan de eisen dan kunnen wij een maatwerkadvies opstellen. In het maatwerkadvies worden energetische verbeteringen doorgerekend en ontvangt u scenario’s hoe u het pand kan verduurzamen en daardoor kunt voldoen aan de gestelde eis.

Contact

Heb je vragen omtrent energielabel c voor bedrijven? Stuur een mail naar info@hv-advies.nl of maak gebruik van het contactformulier. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 085-401 1612.

Meest recente artikelen

Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Hoe kan je jouw woning zelf verduurzamen? Wij geven je 4 praktische tips.