Oud huis verduurzamen: waarom, hoe en hoe duur?

oud huis verduurzamen
Online delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Dirk Huijbregts

Dirk Huijbregts

Schrijver van de blog

Inhoudsopgave

Het verduurzamen van een woning is anno 2023 een veelgemaakte keuze. Dit heeft onder andere met de hoge energie- en gasprijzen te maken (gehad), maar ook met de toekomstbestendigheid. Door nú je woning te verduurzamen, geniet je hier de komende vele jaren optimaal van. Is dit ook mogelijk als je een oud huis hebt? Ja, zeker. Een oud huis is ook prima te verduurzamen.

Waarom een oud huis verduurzamen?

Twijfel je om je oude huis te verduurzamen? Dat is eigenlijk nergens voor nodig. Het verduurzamen van je oude woning is om meerdere redenen aan te raden:

Je geniet van lagere maandelijkse kosten

Als je bijvoorbeeld je oude woning een stuk beter isoleert, heb je met lagere stookkosten te maken. Indien je dan ook nog met je eigen zonnepanelen energie op kunt wekken, ben je al helemaal spekkoper. Het is zodoende zelfs mogelijk om je gas- en energierekening richting de €0,00 te brengen.

 

Je maakt je oude woning toekomstbestendig

Het heeft er alle schijn van dat we in de komende jaren met veel verplichtingen te maken krijgen. Zo zou het, naar zeggen, verplicht worden om een woning te verduurzamen. Door nu alvast je oude woning te verduurzamen, maak je je oude woning toekomstbestendig. Je kunt hierdoor jarenlang in je woning blijven wonen. Zonder dat je ook nog in de komende jaren veel geld hoeft te investeren.

Je draagt bij aan het behoud van onze aardbol

Onze aardbol is prachtig, maar heeft het ook behoorlijk lastig. Zo is het een feit dat we de gemiddelde temperatuur flink aan het stijgen is. Het menselijke aandeel in die ontwikkeling is erg groot, waardoor wij (als mensheid) nu wederom aan zet zijn. Kies je ervoor om je oude woning te verduurzamen? Dan draag je bij aan het behoud van onze aardbol.

 

Je maakt je woning meer waard

Kies je ervoor om je oude woning te verduurzamen? Dan maak je je woning indirect ook meer waard. Als je bijvoorbeeld een oude woning met energielabel B hebt, is dat vele malen interessant voor mensen dan een woning met energielabel E. Voldoende reden dus om direct je oude woning te verduurzamen.

  Zijn er ook nog redenen waarom je je oude woning níet zou verduurzamen? Het enige waar je tegenaan kunt lopen, is het financiële aspect. Als je je oude woning wilt verduurzamen, moet je nu eenmaal diep in de buidel tasten. Wat de kosten voor een oud huis verduurzamen precies zijn, lees je verderop.

  Advies op maat: Een persoonlijk verduurzamingsadvies

  Wilt u meer weten, en duidelijk inzicht krijgen in uw eigen woning? Bij Huijbregts vastgoedadvies zijn we gespecialiseerd in energielabels en verduurzamingsadviezen.

  Een verduurzamingsadvies geeft u duidelijk inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen voor uw specifieke situatie van toepassing zijn. Per verbetering krijgt u een duidelijk kostenplaatje én het resultaat van de maatregel voor uw energielabel. Zo kunt u doelgericht verduurzamen.

  Meest recente artikelen

  Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
  Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
  Hoe kan je jouw woning zelf verduurzamen? Wij geven je 4 praktische tips.