Wat kost het verduurzamen van je woning?

verduurzamen oud huis
Online delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Dirk Huijbregts

Dirk Huijbregts

Schrijver van de blog

Inhoudsopgave

Wat kost het om een woning te verduurzamen?

Heb je de wens om je woning te verduurzamen? Logisch; je verhoogt hiermee niet alleen het wooncomfort, maar je weet ook nog je maandelijkse kosten omlaag te brengen. Omdat voor elkaar te krijgen, moet je wel eerst investeren.

Een woning verduurzamen gaat altijd gepaard met bepaalde kosten. Zie het als een investering voor de toekomst. Met de verduurzamingen bespaar je namelijk op je maandelijkse lasten, waardoor je onder aan de streep meer overhoudt.

Aanbevolen verduurzamingen

  1. Tochtstrips en kit: voor maximaal een paar tientjes kun je de tochtstrips en kit kopen.
  2. Spouwmuurisolatie: voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €1.000 voor spouwmuurisolatie.
  3. Dakisolatie: voor een normaal schuin dak betaal je tussen de €5.000 en €8.000 euro voor dakisolatie.
  4. Dubbel glas: voor dubbel glas betaal je tussen de €3.500 en €5.500. Kies je voor triple glas? Dan betaal je tussen de €10.000 en €16.000
  5. Nieuwe cv-ketel of warmtepomp: dit hangt volledig af van het soort cv-ketel of warmtepomp waar je voor kiest. Een cv-ketel koop je voor een paar duizend euro, terwijl je voor een warmtepomp al snel richting de €10.000 of meer gaat.
  6. Zonnepanelen:
    Voor 10 zonnepanelen betaal je ongeveer €4.500.

Deze genoemde verduurzamingskosten zijn van talloze factoren afhankelijk. Je hebt met de actuele marktprijzen te maken, maar ook met eventuele subsidies. Doe altijd navraag over eventuele subsidies waar je recht op hebt.

kosten verduurzaming

Waar je je ook op moet richten, is de terugverdientijd. Die periode is eigenlijk veel belangrijker dat het initiële bedrag dat je moet betalen. Is de terugverdientijd bijvoorbeeld 5 jaar? Na 5 jaar heb je je investering volledig terugverdiend, waarna je in de jaren daarop pure winst maakt. Dat is dus een meer dan prima rendement.

Een persoonlijk verduurzamingsadvies

Wil je meer weten over de kosten die komen kijken bij het verduurzamen van je woning? Bij Huijbregts vastgoedadvies zijn we gespecialiseerd in energielabels en verduurzamingsadviezen.

Een verduurzamingsadvies geeft je duidelijk inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen voor jouw specifieke situatie van toepassing zijn. Per verbetering krijg je een duidelijk kostenplaatje én het gevolg van de maatregel op je energielabel. Zo kan je jouw woning doelgericht verduurzamen.

Meest recente artikelen

Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Hoe kan je jouw woning zelf verduurzamen? Wij geven je 4 praktische tips.