Hoe energiezuinigheid uw hypotheek kan beïnvloeden

energiezuinig hogere hypotheek
Online delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Dirk Huijbregts

Dirk Huijbregts

Schrijver van de blog

Inhoudsopgave

Vanaf dit jaar speelt het energielabel een cruciale rol bij het bepalen van de maximale hypotheek voor uw nieuwe droomhuis. Een beter energielabel betekent dat u mogelijk meer kunt lenen. Woningen met minimaal energielabel D kunnen al een extra hypotheekbedrag tot wel € 50.000,- ontvangen. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor huizenkopers die op zoek zijn naar een energiezuinige woning. In dit blogartikel leest u hoe dit werkt en hoe u dit op uw situatie kunt afstemmen.

Meer ruimte voor verduurzaming

Als uw huidige of toekomstige woning niet voldoet aan de energielabel D vereiste, is er toch goed nieuws. Er is namelijk meer financiële ruimte gecreëerd om uw woning te verduurzamen. Dit geldt zowel voor de woning die u aankoopt als voor uw huidige woning. Afhankelijk van het huidige energielabel, kunt u tot € 20.000,- lenen voor verduurzaming, ongeacht uw inkomen.

energiezuinig hogere hypotheek

De financiële voordelen van verduurzaming

Hoewel het lenen voor verduurzaming van uw woning misschien tegenstrijdig klinkt, levert het uiteindelijk financieel voordeel op. Door een hogere hypotheeklast tegenover een lagere energierekening te zetten, blijkt dat verduurzaming onderaan de streep voordeliger is. De besparing op energiekosten kan de investering aanzienlijk compenseren.

Er zijn diverse manieren om uw woning te verduurzamen. Van zonnepanelen tot isolatie, elke woning heeft andere mogelijkheden en behoeften. Laat u goed informeren door één van onze verduurzamingsadviseurs over welke maatregelen voor u het meest rendabel zijn.

 

Vraag een verduurzamingsadvies aan

Bent u benieuwd naar wat verduurzaming voor uw financiële situatie kan betekenen? onze ervaren verduurzamingsadviseurs helpen u graag met persoonlijk advies en ondersteuning bij het realiseren van uw duurzame droomhuis. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek de mogelijkheden.

Meest recente artikelen

Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Heb je de wens om je oude woning te verduurzamen, maar ben je benieuwd naar de kosten hiervan?
Hoe kan je jouw woning zelf verduurzamen? Wij geven je 4 praktische tips.